Pályázataink

GINOP-2.1.2-8.1.4  Európai Regionális Fejlesztési Alap - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében 

 • A kedvezményezett neve: Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Kft.
 • A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00086
 • A projekt címe: Intelligensen vezérelhető robbanásbiztos LED-lámpa fejlesztése
 • A projekt tervezett fizikai befejezése: 2021. február 28.

A robbanásbiztos LED technológiák fejlődésével és széleskörű elterjedésével azok felhasználása az ipari létesítmények világítástechnikai megoldásaiban is egyre nagyobb szerepet kap. A projekt eredményei között olyan megoldásokat tűztünk ki célul, amelyek relatíve rövid időn belül, innovatív szolgáltatások formájában jelenhetnek meg a piacon, továbbá piacképes alternatívát nyújt a már meglévő LED-es világítótestek intelligens vezérlők területén jelenlévő versenytársakkal szemben. 

A projekt eredményeképpen létrejövő szolgáltatáscsomaggal költséghatékony, valós idejű vezérlést tudunk biztosítani egyrészt az ipari felhasználók részére az akár több telephelyes ipari létesítményeik világítástechnikai rendszerének központi üzemeltetésében, másrészt településrészek közvilágítását ellátó szervezetek szolgáltatásaiban. Az informatikai megoldás biztosítja az egyes világítástechnikai eszközök rendelkezésre állásának státusz információit, azok távoli szabályozhatóságát (vezérlését), az adatok befogadását az eszközöktől (pl. szenzorok, lámpák), szükséges riportálások elvégzését, valamint a karbantartási feladatok támogatását.

Emellett, a fizikai megvalósításhoz olyan eszközpark kialakítása szükséges, amely támogatja a LED lámpákon kívül szükséges szenzorhálózatok telepítését, valamint üzemeltetését. A köztes adatgyűjtő csomópontokkal kialakításra kerülő szenzorhálózatok folyamatosan adatokat adnak a központi szerver infrastruktúrának. A státuszadatok és fogyasztási adatok folyamatos gyűjtéséhez másodperces gyakorisággal érkezik adat az eszközökből, melyek egy big-data vagy relációs adatbázisban kerülnek eltárolásra a későbbi analitikus kimutatások támogatásához.

 

GINOP-1.2.8. Ipar 4.0-s kapacitásbővítés a Kermann Kft-nél

 • kedvezményezett neve: Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Kft
 • a projekt címe: Ipar 4.0-s kapacitásbővítés a Kermann Kft-nél
 • a szerződött támogatás összege: 295 740 298 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.01.31
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-17-2017-00007

​Célunk, hogy a gyártókapacitásunkat olyan eszközparkkal bővítsük, mellyel alkalmassá válunk, nemcsak saját LED-es lámpáink, hanem turbina alkatrészek, napelem konzolok, és ügyfeleink által megrendelt egyéb összetett alkatrészek megmunkálásra, gyártására, szállítására. A beszerezni kívánt gyártóeszközök, megmunkáló-központok teljesítik az IPAR 4.0-s követelményeket.

Ezáltal gyártási folyamatunk valós időben nyomonkövethető, tervezhető, ezáltal magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni a meglévő ügyfeleinket, illetve újabb ügyfeleket tudunk szerezni. A fejlesztésnek köszönhetően munkatársainkat is nagyobb hozzáadott értékű munkákon tudjuk foglalkoztatni.

 

KFI-16  - Extrém nagy teljesítményű LED-es fényforrás, és a hozzá tartozó speciális integrált optikai- illetve hűtőrendszer, és precíziós hőmérsékletszabályozás fejlesztése

 • kedvezményezett neve: Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Kft
 • a projekt címe: Extrém nagy teljesítményű LED-es fényforrás, és a hozzá tartozó speciális integrált optikai- illetve hűtőrendszer, és precíziós hőmérsékletszabályozás fejlesztése
 • a szerződött támogatás összege: 156 920 000 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 64,84​%
 • projekt azonosító száma: KFI_16-1-2017-0286

A KFI_16-1-2017-0286 számú, Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap pályázati forrásának támogatásával megvalósított kétéves projekt 2017 júliusában indult útjára. Célja olyan extrém nagy teljesítményű LED-es fényforrás kialakítása volt, amely integrált optikai és hűtőrendszerrel rendelkezik, utóbbihoz pedig precíziós hőmérsékletszabályozás is kifejlesztésre került. Az így kialakított fényforrás ipari és sportlétesítmények magas fényáramú világítására alkalmas megoldás, ahol egyaránt garantálja a fénysugár jó irányítottságát, tartós, hosszú üzemidejű működését, mindezt a korábbi világítástechnológiai megoldásoknál kisebb önsúllyal. A fenti paraméterek és a pályázatban vállalt további feltételek elérése minden esetben komoly kihívások elé állította a projekt tagjait, amelyet azonban minden alkalommal sikeresen teljesítettek. A fényforráshoz az első szakaszban mintegy 36 különböző típusú CHIP összevetése után, több fordulónyi mintadarabokon folytatott tesztelés után sikerült a felhasználandót kiválasztani.

Az 500 W-os teljesítménytartomány már a fényáram és egyéb paraméterek méréséhez is egyedi kialakítású mérőelrendezések kialakítását igényelte. A fenti teljesítmény jelentős hőtermeléssel és leadással jár, így a hűtéstechnológia oldaláról speciális megközelítést kívánt. Az itt lezajlott kutatási és kísérletezési munka révén létrejött hűtéshatékonyság innovatív tartalma a projekt többi megoldásához képest is kiemelkedő. A „heat pipe” technológia „vapor-chamber”-es megoldással kombinálása, és turbulens felületekkel alkalmazása nagy üzemhőmérsékletű helyeken is használhatóvá teszik a fényforrást.

A fényforrás hűtésének, irányíthatóságának és egyéb paramétereinek vezérlésére speciális driver és végfok került konfigurálásra, így nagy felbontású PWM módozat alkalmazására nyílt mód.

A második munkaszakasz során a megfelelő optika tervezése a vállalt teljesítmény miatt szintén egyedi megközelítést kívánt, valamint az optika rögzítése is régi-újszerű megközelítéssel került megoldásra. Így a világítótornyokban is használt lamellás szerkezetek ihlették a végleges prototípusra felhelyezett optikát. Az előzetes elvárásokhoz képest sokkal hatékonyabb hűtésnek köszönhetően a prototípus így teljesítményéhez képest könnyű, verzatilis felhasználásra ad módot, és nagy hőmérséklettartományon belül is megtartja működőképességét.

Kapcsolat

KERMANN LED
H-1139 Budapest
Röppentyű u. 48.

Visszahívást kérek

Miért a KermannLED?

 • magyar tulajdonú cég
 • több mint 10 éves tapasztalat a LED technológiában
 • mérnök kollégáink folyamatos háttértámogatást biztosítanak
 • saját fejlesztésű termékeinkre minimum 5 év garanciát vállalunk
 • kizárólag minőségi termékeket kínálunk
 • tervezétől-kivitelezésig teljeskörű szolgáltatáscsomaggal állunk rendelkezésére

Online tájékoztatás