Finanszírozási lehetőségek

Pályázatok

Vállalatok esetén érdemes megfontolni a pályázati lehetőségeket. Energetikai korszerűsítésre, termelési eszközök vásárlására vonatkozóan lehet pályázni. Több vállalaton belüli projekt összevonásából jöhet létre az a pályázati cél, amire finanszírozást lehet kérni.

 

Adókedvezmény

A nyereségesen működő cégek részére jó lehetőség lehet a társasági adókedvezmény (TAO) igénybe vétele. Az adókedvezmény az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás után vehető igénybe, összege maximum 15 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

Szükséges:

 • társasági adó befizetés
 • 30-40-50% levonható (nagy – közép – kisvállalkozás), de Közép-Magyarországon kívüli régió esetén ez akár 65%-os arányra is felmehet kisvállalat esetén.
 • 5 év alatt lehet érvényesíteni a beruházás teljes összegét
 • egyszerre a TAO 70%-a igényelhető vissza
 • bármekkora megtakarításra igényelhető, a megtakarítás fajlagosan is kimutatható
 • előzmény fogyasztás
 • energetikai audit

 

2018. július 26-tól változik a támogatás köre és mértéke is: a TAO kedvezményt eddig energiahatékonysági beruházások esetén lehetett igénybe venni, ezentúl felújítások esetén is igényelhető. 

Bizonyos esetekben pedig az igénybevehető támogatás aránya is növekszik az összes költségéhez képest (nem Közép-Magyarország régió, illetve Közép-Magyarország régió támogatható településeken).  A maximális 15 millió Euró támogatási összeg változatlan marad. 

További információkat itt és itt talál. 

Összességében elmondható, hogy az energiahatékonysági piac jelenleg egy pozitív beruházási környezet felé mozdul el. Ezekkel a lehetőségekkel mindenképpen érdemes élni, természetesen megfelelően megtervezett és előkészített projektekkel, melyben szolgáltatásainkkal tudjuk Önöket segíteni.

 

Tartós bérlet

Ha szeretne csökkenteni üzemeltetési költségeink, de nem áll rendelkezésre beruházási keret, úgy érdemes elgondolkodni a tartós bérlet konstrukción is. Ebben az esetben a céges minősítés után finanszírozó partner bevonására kerül sor, aki részünkre a tervezés, kivitelezés költségeit kifizeti, míg a megrendelő bérleti díjat fizet a beépített eszközökre. Így CAPEX keret nélkül, tud munkakörnyezet színvonalat emelni, csökkenteni a munkahelyi balesetek előfordulásának valószínűségét, termelési területen csökkenteni a selejtarányt, csökkenteni az energiafelhasználást, a széndioxid kibocsátást, a vállalati ökológiai lábnyom nagyságát.

Munkatársaink kiszámítják a jelenlegi eszközök fogyasztását és az új eszközökét is, s bemutatják mennyivel kerül kevesebbe az üzemeltetés. Emellé egy tartós bérleti konstrukcióban bemutatjuk a havi bérleti díjat, így könnyen kiszámítható, hogy mekkora összegre van szükség ahhoz, hogy CAPEX, tehát beruházi keret nélkül lehessen elvégezni a világításkorszerűsítést.

 

Kapcsolat

KERMANN LED
H-1139 Budapest
Röppentyű u. 48.

Visszahívást kérek

Miért a KermannLED?

 • magyar tulajdonú cég
 • több mint 10 éves tapasztalat a LED technológiában
 • mérnök kollégáink folyamatos háttértámogatást biztosítanak
 • saját fejlesztésű termékeinkre minimum 5 év garanciát vállalunk
 • kizárólag minőségi termékeket kínálunk
 • tervezétől-kivitelezésig teljeskörű szolgáltatáscsomaggal állunk rendelkezésére

Online tájékoztatás